Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αλέξανδρος Νικολόπουλος MD

 

 
 
 
Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αλέξανδρος Νικολόπουλος MD γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1983 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και εισήχθη με πανελλαδικές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από όπου πήρε το πτυχίο το 2007 με βαθμό “Λίαν Καλώς”.

Ακολούθως εργάστηκε ως συνεργάτης ιδιωτικής κλινικής στην Λάρισα το 2008.
Διατέλεσε Ιατρός των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την στρατιωτική θητεία του 2008 - 2009 και Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου (αγροτικό) στον Νομό Καρδίτσας (Κ.Υ. Σοφάδων) το 2010.
Ειδικεύτηκε ως ιατρός στην Κλινική της Γενικής Χειρουργικής του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας 2010-2011.
Το 2011 μετέβη στην Γερμανία όπου συνέχισε την ειδίκευση στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία σε μία από τις μεγαλύτερες ορθοπαιδικές κλινικές της χώρας St. Anna Hospital, Herne (2011- 2013).

Για δύο ποδοσφαιρικές περιόδους διατέλεσε Αθλητίατρος των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της ομάδας Schalke 04 e.V. συνοδεύοντας τις ομάδες στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια τους, συλλέγοντας σημαντική εμπειρία στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.

Τα επόμενα 5 χρόνια εργάστηκε στο διακεκριμένο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπόχουμ St Josef Hospital - Universitätsklinikum der Ruhr Universität Bochum (UK RUB) αποκτώντας τον τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Orthopädie und Unfallchirurgie) και συνεχίζοντας τη σταδιοδρομία του εκεί από το 2017 ως Επιμελητής.

Καθ’ όλη την διάρκεια συμμετείχε σε πλήθος διεθνών επιστημονικών συνεδρίων και σεμιναρίων με κυριότερα: Υπερηχογραφική διαγνωστική νεογνών κατά Graf για την πρώιμη διάγνωση δυσπλασίας του ισχίου, εξειδικευμένη τραυματολογία υπό την αιγίδα της ΑΟ Trauma, ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης, επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική (Notarzt), παιδοορθοπαιδική, αρθροσκοπική χειρουργική γόνατος, ώμου, χειρουργική, μικροχειρουργική και αρθροσκοπική χειρουργική άκρας χειρός, επανορθωτική χειρουργική γόνατος και ισχίου, κ.α.

Συνολικά απέκτησε σημαντική εμπειρία σε ολόκληρο το φάσμα της ορθοπαιδικής και τραυματολογίας καθώς και σημαντική χειρουργική εμπειρία πραγματοποιώντας πολυάριθμες και πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεις, τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Το γερμανικό κράτος του απένειμε το 2018 την Γερμανική Υπηκοότητα.

Από το 2019 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Δάφνη Αττικής ενώ περιστασιακά πραγματοποιεί ως φιλοξενούμενος ιατρός επεμβάσεις σε νοσοκομεία της Γερμανίας, συνεχίζοντας παράλληλα τη διαρκή επιμόρφωσή του μέσω συνεδρίων και σεμιναρίων.

Ο ιατρός είναι μέλος της διεθνούς τραυματολογικής εταιρίας AO Trauma (Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen) και του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης - ΕΛ.Ι.ΟΣ.
 
 
 
 
Η έδρα του ιατρείου του βρίσκεται στην οδό Λεωφ. Βουλιαγμένης 214, 172 35 Δάφνη στην Αθήνα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ορθοπαιδικός Χειρουργός Αλέξανδρος Νικολόπουλος MD για οποιοδήποτε πρόβλημα ορθοπαιδικής φύσεως αντιμετωπίζετε, στα τηλ: +302111157101, +306983076899.